AP CHEMISTRY

AP Chemistry dersi üniversite düzeyinde kimyaya giriş derslerinin lise öğrencilerine uyarlandığı derstir. Kariyerine tıp, kimya, temel bilimler, diş hekimliği, eczacılık ve nörobilim gibi bölümlerle devam etmek isteyen öğrenciler için uygundur. AP Chemistry dersini alan öğrencilerin bu dersten 5 puan alabilmeleri için düzenli çalışmaları gerekmektedir. AP Chemistry konusunda deneyimli, alanında uzman eğitmenlerle çalışarak AP sınav sisteminde başarınızı arttırabilirsiniz. Bize ulaşmak için tıklayınız.

AP Chemistry örnek sınavı için tıklayınız.





Faydalı Bilgiler

  • AP Chemistry konuları nelerdir? 

    • AP Chemistry dersinde kimyanın temel konularını öğrenirsiniz. Atom yapısı, kimyasal tepkimeler, termokimya, asitler ve bazla AP Chemistry dersinin konularından bazılarıdır.

    • AP Chemistry sınavı 2 kısımdan oluşur. İlk kısımda çoktan seçmeli 60 soru için 90 dakika zaman verilir. Bu kısım puanınızın %50'sini oluşturur. İkinci kısımda ise 7 adet açık uçlu soru vardır. 1 saat 45 dakikalık zaman verilir. Sınav puanının geriye kalan %50'sini oluşturur. 

    • Evet, eğer sınava uygun bir hesap makineniz varsa AP Chemistry sınavında kullanabilirsiniz. Uygun hesap makinelerinin listesine ulaşmak için tıklayınız.

      • Sembollerin doğru kullanımını öğrenin.

      Kimya dersinde kullanılan sembollerin anlamları durumdan duruma değişebilmektedir. Örneğin mol kavramı için ‘m’ ya da ‘M’ seçeneklerinden hangisini kullanmanız gerektiğini bilmelisiniz. Bu durum açık uçlu sorularda size puan kazandıracaktır.

      • Hesap makinesi kullanımda ustalaşın.

      AP Chemistry sınavında hesap makinesi kullanma hakkınız vardır. Bu durumda elinizdeki kolaylığı en iyi şekilde kullanabilmek için bu konuda pratik yapın, ihtiyacınız olabilecek fonksiyonları nasıl kullanacağınızı öğrenmiş olun.

      Açık uçlu sorularda sorunun ne istediğine dikkat edin. Bazı sorular cevabın hesaplanmasını isterken, bazıları açıklanmasını isteyebilir. Bu yüzden soru kökünü analiz edin.

      Significant figürlerin anlamını bilin.

      Doğru birimleri kullanın.

      Deneylerde hata analizini unutmayın.